Anritsu Müşteri güvenliğine en üst düzeyde hassasiyet gösterir.
Anritsu güvenlik mekanizmaları
1. Acil-Stop
düğmesi
X-ray jeneratörü ve sürücü devrelerine giden gücü keser, konveyörleri ve X-ray
ışımasını durdurur.
2. X-ray
AÇIK/KAPALI anahtarı
Anahtar ‘KAPALI’ konumuna getirildiğinde
X-ray ışıması tamamen durdurulur.
3. X-ray
kapakları AÇIK/KAPALI sensörleri
Kapakların açılmasını algılayarak X-ray ışımasının durdurulmasını sağlar.
4. X-ray
koruyucu kapaklar
Koruyucu kapaklar radyasonu kabin içine hapseder. Koruyucu kapakların açılması
durumunda X-ray ışıması sensörler sayesinde tamamen durdurulur.
5. X-ray
ışıma göstergesi
X-ray ışıması esnasında kırmızı renk tepe lambası açık konumda olur.
6. Radyasyon
önleyici perdeler
Radyasyon kaçağını önler, kabin içerisine hapsedilmesini sağlar. Paketlenmemiş
veya dökme ürünler için, standart kurşun emdirilmiş perdeler, paslanmaz çelik plakaları
veya kapakları ile değiştirilir – böylece perdelerle doğrudan gıda temasını
önler.
7. El
Hareket Sensörü
Sensörü belirli bir süre için kesmek x-ışını radyasyonunu durdurur.
Güvenlik Yönetimi
Anritsu X-ray Sistemleri güvenli çalışmayı tam olarak karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Bununla birlikte, bu yüksek güvenlik standardını korumak için, aşağıda belirtilen güvenlik prosedürlerinin uygulanması önerilir.
1. Periyodik radyasyon ölçümleri ve kayıtlarının alınması
2. Operatör eğitimleri
3. Ek güvenlik önlemleri : Ekstra giriş ve çıkış kapakları, ürünlerin şekline, ağırlığına ve paketine bağlı olarak, koruyucu perdelerin yerine giriş ve çıkış konveyörlerine monte edilmesi gerekebilir.
4. Parça sökme veya modifikasyon : Ana üniteyi, kapakları, x-ışını kaçağı önleme perdelerini, güvenlik kapaklarını, güvenlik kilitlerini vb. ASLA modifiye etmeyin veya sökmeyin, aksi halde x-ışını sızdırmaz tasarımı işlevselliği bozulabilir.
Denetlenen Ürünlerin Güvenliği
Dünya Sağlık Örgütü(WHO)
1980 yılında “ortalama bir 10 kGy’lik doza kadar herhangi bir gıda ürününün X-ray
ışınlanmasına tabi tutulması toksikolojik bir tehlike yaratmadığı ve özel bir
beslenme veya mikrobiyolojik sorun yaratmadığı” sonucuna varmıştır.
X-ray sistemlerimiz tarafından denetlenecek ürünlere maksimum x-ray ışınlama
dozu, yukarıda açıklanan değerden çok daha düşük olan 0.002 Gy’dir. Bir ürün
sistemin içinde dursa bile, ışıma dozu daima 0.1 Gy veya altında tutulur.
Not: X-ray sistemlerinin kurulması ve kullanılmasıyla ilgili yerel yasa ve
düzenlemelere uyun.